Stockholms Elbolag erbjuder dig el till fast pris

När du jämför olika elbolag och deras respektive utbud kan du ibland fastna på en punkt. Vissa bolag tillhandahåller såväl avtal med fasta priser som de med rörliga dito. Så vilket av dessa bägge alternativ är egentligen bäst och varför pushar Stockholms Elbolag för att du ska välja ett elavtal med fast pris?

Till att börja med kan vi nämna att ett elavtal med fast pris innebär att kostnaden för din elförbrukning är fast. Den förändras inte månad för månad under avtalets löptid. Detta alldeles oavsett om elpriset i övrigt sjunker eller ökar. Detta är med andra ord ett tryggt alternativ som många lägenhetsinnehavare, villaägare och även företagare i Sverige väljer.

Du erbjuds en trygghet och att binda elpriset kan i vissa fall visa sig vara en lönsam och bra idé. För om elpriset sticker iväg uppåt behöver du alltså inte betala mer för din el än det fasta pris som du och ditt elbolag har kommit överens om. Å andra sidan kan du även få betala en premie för denna trygghet om elen i landet plötsligt skulle bli billigare. För även då betalar du samma månatliga kostnad för ditt elavtal med Stockholms Elbolag.

Varför rekommenderar Stockholms Elbolag avtal med fast pris?

Stockholms Elbolag rekommenderar sina kunder att teckna ett elavtal med ett fast pris. Detta har att göra med att det är ett tryggt val jämfört med ett avtal med rörligt pris. Det är inte alltid som det fasta priset är lägre än det rörliga, men det har ändå sina fördelar.

Några exempel på fördelarna med att välja ett fast pris är:

  • låg risk (du vet vad du betalar för och hur mycket det kostar)
  • hög trygghet (oavsett hur elpriset rör sig blir din månatliga kostnad densamma)

Dessa avtal kan med fördel tecknas med en lite längre tidshorisont, gärna 5-10 år. Ett avtal med fast pris rekommenderas i synnerhet för:

  • lägenhetsinnehavare
  • villaägare
  • företagare

Det enda som du behöver känna till är att den fasta prissättningen inte alltid är lika prisvärd som vissa andra avtal. Besök gärna Stockholms Elbolag på webben för att läsa mer om detta!