Fördelarna med att arbeta som hyrsjuksköterska via ett företag

Arbetet som sjuksköterska kan vara både utmanande och givande. Historiskt sett har den traditionella anställningsformen dominerat vårdsektorn. Men allt fler sjuksköterskor väljer nu att arbeta som hyrsjuksköterska via ett företag i bemanningsbranschen. Denna anställningsform har många fördelar som du bör känna till när du fattar ett beslut om din karriär. Läs vidare för att få reda på vilka några av de främsta fördelarna är!

4 fördelar med att arbeta som hyrsjuksköterska via ett företag

De främsta fördelarna med att arbeta som hyrsjuksköterska via ett företag är:

 • Flexibiliteten. Detta är en av de allra största fördelarna med att vara hyrsjuksköterska. Du har ofta möjlighet att välja var och när du vill arbeta. Detta är därför en bra lösning för dem som har andra åtaganden eller intressen utanför jobbet.
 • Högre lön. Generellt sett kan lönen vara något högre för hyrsjuksköterskor jämfört med fasta anställda. Den högre lönen kompenserar då för bristen på vissa andra förmåner, såsom pension och semesterdagar. Du bör dock vara medveten om att vissa aktörer i bemanningsbranschen är mer frikostiga när det kommer till förmåner.
 • Varierad arbetsmiljö. Gillar du variation och lockas av möjligheten att ständigt lära dig nya saker? Då kan du uppskatta att arbeta som hyrsjuksköterska via ett företag i bemanningsbranschen. Du får nämligen chansen att arbeta för olika typer av vårdgivare och med olika patientgrupper.
 • Nätverket. Genom att arbeta på olika platser får du möjlighet att bygga upp ett brett yrkesnätverk. Att göra detta kan vara fördelaktigt för din framtida karriär.

Slutsats

Arbetet som inhyrd sjuksköterska via ett bemanningsföretag erbjuder såväl möjligheter som utmaningar. Några av de utmaningar och farhågor som ofta lyfts är risken för osäkerhet, avsaknad av förmåner, risk för utbrändhet och mindre samhörighet i arbetsgruppen. Många av dessa farhågor kan man dock jobbar sig runt.

Detta sätt att arbeta passar dock vanligtvis de som söker flexibilitet och variation. Men det kan vara ett mindre lämpligt upplägg för de som prioriterar ekonomisk och social stabilitet. Därför är det viktigt att noga överväga såväl de positiva som de potentiellt negativa aspekterna av lösningen innan du tar steget in i världen av konsultarbete.

Kontantfinans använder Bisnode istället för UC

När du vill ta ett lån är kreditupplysningen en av de viktigaste faktorerna att beakta. I Sverige är UC (Upplysningscentralen) en av de mest kända leverantörerna av kreditupplysningar, men det finns även alternativ som exempelvis Bisnode. Kontantfinans är en långivare som erbjuder flexibla kontokrediter och använder just Bisnode istället för UC när de inhämtar kreditupplysningar.

Så vad innebär detta för dig som låntagare? Fortsätt att läsa så reder vi ut skillnaderna mellan dessa båda leverantörer av kreditupplysningar och förklarar varför långivaren har valt den ena framför den andra!

Vad är UC och Bisnode?

Först och främst bör vi reda ut vilka dessa kreditupplysningsföretag är:

 • UC är en av Sveriges ledande leverantörer av kreditupplysningar och används ofta av banker och större finansinstitut. En förfrågan hos UC registreras i deras databas och påverkar din kreditvärdighet. Om du har många förfrågningar hos dem kan det bli svårare för dig att beviljas ett lån.
 • Bisnode är en annan stor leverantör av kreditupplysningar i vårt land. Till skillnad från hos UC registreras inte Bisnodes förfrågningar på samma sätt. Detta innebär att de inte påverkar din kreditvärdighet på samma sätt som en förfrågan hos UC.

Därför använder Kontantfinans sig av Bisnode

Så varför använder sig Kontantfinans av Bisnode, kanske du undrar? Det finns flera möjliga förklaringar till detta:

 • Mindre inverkan på din kreditvärdighet. En av de främsta fördelarna med att använda detta kreditupplysningsföretag är att deras förfrågningar inte påverkar din kreditvärdighet i samma utsträckning. Detta kan vara en fördel för dig som redan har flera förfrågningar registrerade på dig i UC:s databas.
 • Snabbare process. Det går ofta fortare att inhämta en upplysning via Bisnode. Denna snabbhet passar väl in i långivarens modell med snabba utbetalningar av krediter.
 • Flexibilitet. Bisnode tillåter långivare att vara mer flexibla i sin kreditbedömning. Detta är någonting som kan vara till fördel för låntagare med betalningsanmärkningar.

En kreditbedömning görs i bägge fallen

Värt att understryka är att det fortfarande genomförs en noggrann kreditbedömning, även om Bisnodes kreditupplysning inte påverkar din kreditvärdighet på samma sätt som förfrågningar hos UC. Till exempel påverkar din betalningshistorik, inkomst och andra faktorer din kreditvärdighet på ett liknande sätt som hos andra kreditupplysningsföretag.

Använd reklamflaggor från entreprodukter i marknadsföringen

nödvändigt att maximera synligheten för att kunna hävda sig på marknaden. Med hjälp av reklamflaggor från entreprodukter kan du öka varumärkeskännedomen och driva kunder till ditt företag. I denna artikel förklarar vi hur!

3 sätt på vilka reklamflaggor från entreprodukter kan öka synligheten

entreprodukter kan du införskaffa de reklamflaggor som ditt företag behöver för att maximera sin synlighet. Detta verktyg har företag använt sig av i sin marknadsföring i många år. Det är med andra ord en beprövad metod som kan vara såväl effektiv som mångsidig.

Så hur kan då reklamflaggor göra ditt företag mer synligt. Dessa är några sätt på vilka de kan göra detta:

 • De är visuellt tilltalande. Till att börja med är reklamflaggor visuellt tilltalande och de är dessutom svåra att missa. De är inte sällan ganska stora och kan vara färggranna. Det sätt på vilket de svajar i vinden gör att de automatiskt hamnar i blickfånget och fångar uppmärksamheten hos betraktaren. Detta är en effekt som de har även på ett ganska långt avstånd. Därmed är de ett utmärkt verktyg som du bör använda dig av för att ge ditt företag lite mer uppmärksamhet. Detta oavsett om du vill locka till dig förbipasserande personer på gatan, bilförare eller mässdeltagare.
 • De ökar varumärkeskännedomen. En annan fördel med att använda denna typ av produkt som ett verktyg i marknadsföringen är att de ökar varumärkeskännedomen. Skräddarsydda reklamflaggor som pryds av ditt företags logga, eller av ett noga utvalt budskap, gör det möjligt att uppmärksamma personer i närheten på varumärket. Detta genom att visa ditt företags logotyp, färger och slogan för att påminna betraktarna om varumärkets identitet.
 • De är mångsidiga. Reklamflaggor är inte bara visuellt tilltalande utan även mångsidiga. De kan placeras på många olika platser – bara fantasin begränsar möjligheterna här. Till exempel kan du sätta upp dem utanför din butik, vid din monter på en mässa eller någon annanstans där dina potentiella kunder kan tänkas befinna sig. Därför bör du inte tveka inför att använda dessa för att stärka varumärkeskännedomen och driva trafik till ditt företag!

Fördelaktigt att anlita logistikkonsulter och optimera flödet

Vi lever i en tidsålder då leveranskedjorna ofta är globala och kundernas förväntningar på snabba leveranser är väldigt höga. Därför är det viktigt för företag att ha en effektiv logistikhantering som möjliggör för företaget att bli framgångsrikt i sin bransch. Många väljer därför att anlita logistikkonsulter som kan komma in och optimera det logistiska flödet. Genom att göra detta kan man bland annat effektivisera verksamheten, öka kundnöjdheten och i slutändan göra företaget mer lönsamt.

Men vilka är då de exakta fördelarna med att optimera flödet på detta sätt? Läs vidare så får du svaret!

3 fördelar med att anlita logistikkonsulter som kan optimera flödet

Logistikkonsulter är experter på att optimera det logistiska flödet. De har en stor kunskap och erfarenhet av att göra detta, vilket gör att de kan tillföra en hel del för ditt företag. Fördelarna med att anlita en sådan konsult inkluderar bland andra dessa aspekter:

 • Expertkunskap och stor erfarenhet. Ett av de främsta skälen att anlita en konsult inom något område är att denne sitter på expertkunskap och har en stor erfarenhet av sitt fokusområde. Detta är naturligtvis även fallet med de konsulter som sysslar med att optimera det logistiska flödet för olika typer av företag. De har ofta hjälpt kunder inom olika branscher att hantera diverse typer av leveranskedjor och logistiska verksamheter. Därmed har de en stor expertis och viktig erfarenhet som är väldigt värdefull för ditt företag.
 • Kostnadsbesparingarna. Genom att anlita en logistikkonsult kan man optimera logistiken och på så vis göra stora kostnadsbesparingar. Logistikkonsulter kan bland annat identifiera flaskhalsar i det logistiska flödet. Genom att ta itu med de problem som identifieras kan driftskostnaderna minskas och företaget gör helt enkelt en större vinst på den sista raden.
 • Ökad effektivitet. En annan viktig fördel som vi vill lyfta fram är den ökade effektiviteten. De konsulter som arbetar med att optimera logistiken har sofistikerade verktyg och metoder för att analysera den logistiska verksamheten på ett företag. De kan därmed strömlinjeforma olika processer och öka den logistiska effektiviteten. Detta leder ofta till att ordrar kan levereras fortare, minskade ledtider samt överlag en ökad effektivitet i verksamheten.

Detta behöver du veta innan du ansöker om en kontokredit

Kontokredit är en form av kredit som erbjuds av banker och finansinstitut och kan vara en användbar finansiell lösning för både privatpersoner och företag. Men vad innebär egentligen detta och vem kan dra nytta av att ansöka om en sådan? I den här texten går vi igenom grunderna i kontokrediter och ger vägledning om vilka situationer och personer de kan passa bäst.

Vad är en kontokredit?

En kontokredit är en form av flexibel kredit som kopplas till ett bankkonto där kreditgivaren godkänner en viss kreditgräns som kunden sedan kan utnyttja vid behov. Kunden betalar endast ränta på den del av krediten som faktiskt används och kan fritt betala tillbaka och åter låna inom den beviljade kreditgränsen. Krediten fungerar därför som en buffert eller reserv för att täcka oförutsedda utgifter eller likviditetsbrist.

Vem bör ansöka om en sådan kredit?

Kontokrediter kan vara lämpliga för en rad olika situationer och personer. Det kan till exempel passa:

 • Privatpersoner med oregelbundna inkomster. För personer som har oregelbundna inkomster, till exempel frilansare eller egenföretagare, kan en sådan här kredit vara ett användbart verktyg. Detta för att hantera perioder med lägre inkomst och täcka oförutsedda utgifter.
 • Företag med säsongsvariationer. Företag som upplever säsongsvariationer i intäkter och utgifter kan dra nytta av en kredit för att säkerställa likviditet under lågsäsong.
 • Personer som vill bygga upp en kreditvärdighet. Genom att ansöka om en kontokredit och använda den ansvarsfullt kan personer med begränsad kredithistorik bygga upp en positiv kreditvärdighet.

Dessa fördelar har dessa krediter

Dessa krediter erbjuder flera fördelar jämfört med andra finansiella lösningar. Dessa är bland annat:

 • Flexibilitet. Krediten ger kunderna möjlighet att låna pengar när det behövs. Detta utan att behöva ansöka om ett separat lån varje gång man är i behov av pengar.
 • Lägre kostnader. Kunden betalar endast ränta på den del av krediten som används. Detta kan resultera i lägre kostnader jämfört med ett traditionellt lån med fast belopp och löptid.
 • Snabb tillgång till pengar. Eftersom krediten är kopplad till ett bankkonto kan kunden både snabbt och enkelt få tillgång till pengarna när det behövs.

Köp på dig guld i Malmö inför en eventuell lågkonjunktur

När inflationen är hög och börsen skakar till står vi inför oroliga tider. Risken för en ny lågkonjunktur är då stor och därför kan det nu vara ett bra läge att förbereda sig för en sådan. För mitt i all osäkerhet kan du som har lite pengar att investera vara på jakt efter ett bra sätt att få avkastning på dessa. Vårt tips är då att du överväger att köpa på dig lite guld i Malmö inför den eventuella lågkonjunkturen.

Det går nämligen inte att bortse från att guldet:

 • är en trygg hamn att segla in i när det råder orolighet i omvärlden
 • kan ge ett bra skydd mot inflationen
 • ofta presterar väl i tider av lågkonjunktur.

Du bör köpa på dig guld i Malmö innan lågkonjunkturen slår till

Det finns flera aktörer som låter dig köpa guld i Malmö i fysisk form, däribland https://www.guldexperten.se/. Det kan vara en fördel att undersöka denna möjlighet lite närmare. För om den svenska ekonomin skulle hamna i en lågkonjunktur inom kort brukar guldet prestera särskilt väl.

Siffrorna talar sitt tydliga språk här: priset på guldet har enligt en analys publicerad på webbplatsen Mining.com ökat mellan 0,1 % och 87 % i värde under sex av de senaste lågkonjunkturerna. Då har analytikerna på sajten gått igenom data som sträcker sig ända tillbaka till 1973 för att komma fram till denna slutsats. I samband med pandemiåret 2020 ökade guldet i värde med 5,6 % och nådde då en ny högsta notering.

Därför kan det vara värt att köpa guld i Malmö i fysisk form om det skulle vara så att vi nu står inför en lågkonjunktur. Detta beror dels på de siffror som vi just har nämnt. Men det finns även ytterligare skäl att göra detta, såsom att guldet har ett slags omvänt förhållande till börsmarknaden. Vad vi menar med detta är att när priset på aktier fallet går istället guldpriset upp och tvärtom. Så om du tror att börsen ska komma ner lite grann framöver kan det med andra ord vara värt att försöka hedga dig mot denna nedgång.

Köp snäppramar till lägsta pris och färgsätt korridorerna

Affischramar av olika slag är väldigt populära och smidiga när du vill kunna visa upp viktig information och säljande budskap med hjälp av affischer. Till exempel kan du välja att köpa in snäppramar till lägsta pris för att på så vis färgsätta korridorerna i företagets lokaler på ett effektivt sätt. Läs vidare för att få reda på vilka fördelar det finns med att göra detta!

Låt inte väggarna gapa tomma – för ut dina budskap på dem

Det går inte att komma ifrån det faktum att snäppramar är väldigt smidiga och lättanvända affischramar. De ser dessutom fantastiska ut när de hängs upp i korridorer eller på andra väggar i ditt företags lokaler. Som om inte detta vore nog är de dessutom enkla att hänga upp på väggen samt lätta att hålla rena.

Så oavsett om du driver ett företag eller vill hänga upp dessa ramar på en skola eller liknande är det en bra idé att göra slag i saken. För du har sannolikt en hel del väggyta i lokalen som gapar tom där du potentiellt sett skulle kunna hänga upp ramar med affischer. Att utnyttja dessa ytor på bästa möjliga sätt är viktigt om du vill kunna framföra olika budskap på ett bra sätt.

Därför bör du köpa in snäppramar till lägsta pris och använda dessa för att informera besökare och kunder om kommande evenemang m.m. Fortsätt att läsa för att ta del av fördelarna med att göra på detta sätt!

Två goda skäl att försöka köpa in snäppramar till lägsta pris

Som vi redan har nämnt kan det finnas skäl att investera i affischramar för att slippa att väggarna i lokalen gapar tomma. Men det finns även ytterligare ett antal skäl att göra detta:

 • Det är kostnadseffektivt. Genom att köpa in snäppramar till lägsta pris kan du få en hel del affischram för pengarna. Därmed är detta ett väldigt kostnadseffektivt sätt att föra ut olika budskap på ett passivt sätt på väggarna.
 • Du slipper ha väggar som gapar tomma. Väggar som gapar tomma är ganska tråkiga att betrakta. Därför bör du smycka ut väggarna i företagets lokaler med spännande och vackra affischer som fångar kundernas ögon.

Så enkelt kan ditt företag få ett företagslån

Varje år lånar bankerna ut enorma belopp till svenska företag. De företagslån som företagen beviljas hjälper våra företag att frodas och utvecklas. Därför är det viktigt att finansmarknaden fungerar på ett bra sätt och att det inte är alltför svårt för företagare att få lån.

 

Men hur gör man egentligen för att ansöka om dessa lån? Vägen till att få ett beviljat företagslån behöver faktiskt inte vara så lång och svårnavigerad som du kanske föreställer dig. Läs vidare så berättar vi hur du går tillväga!

6 enkla steg som kan leda till ett beviljat företagslån

Så här ser processen kring att ansöka om ett lån till företaget och att få detta beviljat ut:

 

 1. Bestäm dig för vad lånet ska användas till. När ditt företag behöver låna pengar har du förmodligen en tydlig bild av hur de lånade pengarna ska användas till. I annat fall bör du börja med att klargöra detta för dig själv.
 2. Ta reda på hur mycket pengar du behöver och kan låna. Nästa steg är att sätta fingret på behovet vad gäller lånebelopp och återbetalningstid. Du bör även fundera över ditt företags möjligheter att betala tillbaka lånet under löptiden.
 3. Välj vilken typ av företagslån du vill ansöka om. Det finns flera olika typer av lån som ett företag kan ansöka om. Dessa skiljer sig främst åt vad gäller villkor och förutsättningar. Du kan till exempel välja att ansöka om ett lån där ditt företag ställer en säkerhet för lånet. Många företagare väljer dock att ansöka om lån utan krav på säkerhet.
 4. Jämför långivare. Det lönar sig vanligtvis att jämföra flera olika långivare och lån. Detta kan du göra med hjälp av en så kallad jämförelsesajt.
 5. Säkerställ att du uppfyller bankens krav och villkor. Innan du skickar in din ansökan till en viss bank bör du även säkerställa att du uppfyller de krav och villkor som ställs på låntagare.
 6. Ansök om lånet. När du har gått igenom alla ovan nämnda steg är du redo att skicka in din låneansökan. Så fort detta är gjort kan du luta dig tillbaka och invänta ett besked från banken.

Godkända fastighetsboxar från Renz har flera fördelar

För ett antal år sedan trodde kanske många att den fysiska postutdelningen i princip skulle försvinna ganska kort efter e-postens intågande i de svenska hushållen. Men än idag levereras enorma mängder brev och paket på daglig basis i vårt avlånga land. Däremot har postutdelningen på senare år börjat ta en lite annorlunda skepnad. Numera använder sig många fastighetsägare av godkända fastighetsboxar från Renz eller andra tillverkare. Detta istället för enskilda brevlådor eller brevinkast monterade på lägenhetsdörrarna.

Tre skäl för fastighetsägare att skaffa godkända fastighetsboxar från Renz

Skyltab säljer godkända fastighetsboxar från Renz. Det finns flera goda skäl för fastighetsägare att välja sådana framför andra lösningar för mottagandet av post. Till dessa hör att:

 • En fastighetsbox är ett bättre alternativ än andra lösningar. Till skillnad från vissa andra lösningar erbjuder en fastighetsbox bland annat ett mer omfattande skydd från väder och vind. Dessutom är de mer inbrottssäkra än många andra lösningar. Detta gör att risken för att brev eller paket blir stulna minskar när man som fastighetsägare implementerar denna lösning i sina fastigheter.
 • Postutdelningen förenklas och påskyndas för brevbäraren. Ytterligare en fördel med denna lösning är att den påskyndar och förenklar postutdelningen för brevbäraren. Istället för att han eller hon ska behöva springa trappa upp och trappa ner i lägenhetshuset och sticka in posten via respektive brevinkast kan all postutdelning nu ske på en och samma plats. En fastighetsbox kan med fördel finnas placerad på en central plats i entrén till huset. Därigenom går det fort och smidigt för brevbäraren att dela ut brev och paket till de boende i fastigheten.
 • De boende slipper ha brevinkast monterade på sina lägenhetsdörrar. En annan fördel med fastighetsboxar är att dessa gör det onödigt att montera brevinkast på lägenhetsdörrarna. Detta kanske inte historiskt sett har upplevts som ett problem, men när det nu finns en smidigare lösning ställs saken i ett annat ljus. Brevinkastet gör det nämligen möjligt för illvilliga personer att kasta in diverse föremål i en lägenhet. Men när lägenhetsdörren saknas brevinkast stärks säkerheten ur denna aspekt och även ljudnivån från trapphuset blir ofta lägre.

Dessa är bara tre av många skäl för fastighetsägare att montera godkända fastighetsboxar från Renz i sina fastigheter.

Därför funkar produkter för företagsprofilering och så används de

Forskning visar att produkter för företagsprofilering fungerar och är en uppskattad marknadsföringsmetod bland såväl företagskunder som konsumenter. Alla gillar vi ju gratisgrejer och det är av just denna anledning som dessa produkter är väldigt effektiva. Med detta i åtanke tänkte vi dock spinna vidare lite på vårt resonemang och även förklara hur produkterna bör användas. Läs vidare för att lära dig mer!

Skälet till att reklamprodukter fungerar så pass väl

Forskare har undersökt varför så kallade reklamprodukter är så pass effektiva som de faktiskt är. Psykologer och andra specialister har undersökt saken närmare och funnit att anledningen faktiskt är väldigt enkel – det handlar om att vi vill ge tillbaka när vi får något.

När ditt företag delar ut reklamprodukter till företagets kunder ökar kundernas lojalitet och även försäljningen. Detta beror helt enkelt på att vi automatiskt känner att vi är skyldiga motparten att ge tillbaka när vi får en gåva. Detta gäller alltså även om vi inte har bett om gåvan i första läget.

Detta är en princip som används flitigt inom marknadsföring idag. Till exempel kan företag genom att dela ut reklamprodukter, varuprover, rabattkuponger och liknande få kunderna att känna sig lite skyldiga att bidra med någonting i utbyte. Det är därför som produkter inom segmentet företagsprofilering är så pass effektiva att dela ut till kunder.

Så använder du produkter för företagsprofilering till din fördel

Nu vet du varför reklamprodukter funkar så pass väl. Men hur går man då tillväga för att dela ut dessa till kunder på ett så effektivt sätt som möjligt?

När det kommer till att dela ut produkter för företagsprofilering till kunder och använda dessa till din fördel bör du tänka på att:

 • Dela ut dem i samband med event. Denna typ av produkter kan med fördel delas ut i samband med mässor och andra event.
 • Hitta på innovativa sätt att distribuera dem. Du kan även välja att dela ut dem i samband med direktreklam alternativt tävlingar online eller i sociala medier, beroende på vilken typ av produkt det rör sig om.
 • Inga sätt är fel. Det finns egentligen inga sätt som är fel och du kan därmed vara kreativ med distribueringen!